Styrsö

Upplev Styrsö


Konstrundan, som de senaste åren arrangerats i mitten av juli, blir i sig själv ett utmärkt sätt att utforska Styrsös skiftande natur på. Styrsö är idag en idyll med sparsam trafik. Vår natur och kultur är unik!


För många räcker det med konstvandringen och den starka naturupplevelsen av en promenad vid havet, men vissa platser på ön är lite extra. Vi har Stora Rös, skärgårdens högsta punkt (60 m ö h) med sitt bronsåldersrös, varifrån du kan skåda tre olika västsvenska landskap. Vid Brännholmsviken ligger Vikingakyrkogården. Brattens gamla badortsbebyggelse är unik, och där finns också Öbergska huset från 1812. Hembygdsmuseet nära kyrkan och Tångens fiskeläge liksom Halsvik bör man inte missa. Bada kan man göra i Uttervik, Sandvik (klippor) och nära Bratten. En promenad till Saltskärs udde ger också fina naturupplevelser och utsikt med sittplats över det vida Kattegatt!


Styrsö Sockens Hembygdsförening


Kaféer och restauranger


Under konstrundans två dagar öppnar några av deltagare upp små kaféer i sina trädgårdar och där finns möjlighet att köpa fika och lättare mat. På Styrsö finns också etablerade kaféer/restauranger som Öbergska caféet och Brattens Wärdshus på Styrsö Bratten, Båtebacken på Styrsö Tången och Styrsö Zoo och Café.


Länkar