Om konstrundan

Styrsö Konstrunda - konstvandring i skärgården

Styrsö Konstrunda


Styrsö i Göteborgs södra skärgård är synonymt med vacker natur och en hög livskvalitet i största allmänhet. Det är också här som Styrsö konstrunda äger rum under två dagar mitten av juli varje år. Sedan 2008 har lokala konstnärer från Styrsö och Donsö ställt ut sina konstverk under den årliga konstrundan. Det är såväl etablerade som nya konstnärer som ställer ut och många olika konstformer finns representerade.


Datum för årets konstrunda är 13-14 juli 2024, klockan 11.00-17.00.

Galleri Mojami / Monica Lindeberg, akrylmålningar

Styrsö Konstrunda för sjuttonde året

Styrsö Konstrunda välkomnar dig till sjuttonde året av konstupplevelser med ett varierat utbud av konst och hantverk. Utforska vackra akvareller, färgstarka akrylmålningar, fascinerande oljemålningar, smakfull ull och keramik, konstnärligt trä och läder, gripande fotografier, inspirerande böcker och mycket mer. Upptäck kreativiteten hos våra 34 lokala konstnärer och hantverkare!

Välkommen till Styrsö Konstrunda, där konstintresserade får uppleva vackra Styrsö och dess konstnärliga skatter i en unik miljö med hav, skärgård och utställningar i ateljeer och hem.

Micke & KajsaKarin, fotografier

En fantastisk konstfestival – varje sommar

Mitt i sommaren bubblar Styrsö av aktivitet och kreativitet när lokala konstnärer öppnar sina ateljéer och hem för besökare. Ett fyrtiotal lokala konstnärer engagerar sig i denna genuina konstfestival med mötesplatser över hela ön. Det är bara att hålla utkik efter blå vimplar som markerar utställningarna, och ge sig ut på upptäcktsfärd.


Målare, skulptörer och hantverkare deltar och visar sin konst – kort sagt är konstrundan en unik möjlighet att njuta och ta del av allt från akryl- och oljemålningar, akvarell, skulpturer, metallkonst, teckningar, tryck, träkonst, keramik, porslin, fotokonst, silversmide, böcker, vävda mattor, stickat och mycket mer. 
Marianne Olofsson, akrylmålningar

Välkommen till konstnärernas hem och ateljéer

Alla konstnärer som ingår i konstrundan har lokal anknytning till Styrsö eller Donsö. De flesta av konstnärerna öppnar dörrarna till både sina hem och ateljéer / verkstäder. Det är ett perfekt tillfälle att möta och prata med konstnärerna bakom konsten och diskutera deras verk. Några ställer ut sina verk gemensamt istället.


Konstrundan är en tradition som syftar till att göra lokal konst tillgänglig för alla. Det enda du behöver för att kunna njuta av konstverken är att ta dig runt på Styrsö.Lovisa Reutherborg, keramik

Styrsö - en oas för konstnärer

Styrsö och de övriga öarna i södra skärgården har länge attraherat konstnärer och målare. Ljusförhållandena är unika, livets gång annorlunda, och havet med sitt skilda uttryck och vackra färgskalor inspirerar konsten som produceras här.

Anders Bohman, olja, pastell och blyerts